Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πως επιδρά ο ήχος;

Το σώμα μας αποτελείται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από υγρά. Τα υγρά αποδεδειγμένα, όπως θα παρακολουθήσετε και στο παρακάτω βίντεο, αλληλεπιδρούν με τους ήχους συγκεκριμένων συχνοτήτων. Πολλούς από αυτούς τους ήχους δεν τους ακούμε καν κι όμως μας επηρεάζουν. Η συνεχής έκθεση στην ηχορύπανση από τη ζωή της πόλης, τα εργοστάσια, τους αυτοκινητόδρομους, τις οικοδομές κτλ αδιαμφισβήτητα θέτει το σώμα μας σε μια διαρκή "ηχοκυματική-δόνητική φασαρία".Αυτό ξοδεύει μεγάλο ποσοστό της ενέργειάς μας με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια ανισορροπία ,η οποία εκτονώνεται με ποικίλα συμπτώματα σε κάθε οργανισμό Έτσι είναι απόλυτα λογικό να αισθανόμαστε άτονοι, κουρασμένοι,μελαγχολικοί και κακοδιάθετοι  ...οι συνέπειες αυτού είναι να έχουμε συχνά χαμηλή απόδοση στη δουλειά, να ερχόμαστε σε συγκρούσεις με το κοινωνικό μας περιβάλλον, να αρρωσταίνουμε εύκολα και σιγά σιγά να χάνουμε την αυτοπεποίθησή και αυτοεκτίμηση μας καθώς κατηγορούμε τον εαυτό αλλά και τους γύρω μας για τη δυσάρεστη θέση την οποία βρισκόμαστε. Όλα αυτά επιβαρύνονται με τον τρόπο τον οποίο ζούμε δηλαδή την κακή διατροφή, την έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα κτλ.
Παρακάτω δύο μικρά παραδείγματα από τα πολλά που θα βρείτε στο youtube όσον αφορά στην επίδραση διαφόρων συχνοτήτων στο υγρό στοιχείο.




Η ηχοθεραπεία και το ηχομασάζ στόχο έχουν να επαναφέρουν την ισορροπία που όλοι είχαμε κατά τη διάρκεια  της εμβρυακής ηλικίας.. http://www.youtube.com/v/DU-HIwwWBp0?version=3&autohide=1&showinfo=1&autohide=1&autoplay=1&feature=share&attribution_tag=EirnjkTqOZ_4mxqMYktsJQ

12 σχόλια:

  1. Εκπληκτικό!
    Προσωπικά, έχω χρησιμοποιήσει σε ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες ήχους (μέσω προγραμμάτων όπως το natura) που, αφού "προσωποποιήθηκαν" στον ενδιαφερόμενο, υποβοήθησαν την περισυλλογή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-)σε ευχαριστώ Διονύση...η γνώμη σου και λόγω του επαγγέλματος σου με τιμά ιδιαίτερα.θα με ενδιέφερε να μου στείλεις στο μαιλ αν έχεις έρευνες ή και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή ή και ότι άλλο έχεις που μπορεί να με βοηθήσει στην εργασία μου σχετικά με το θέμα αυτό...καλή συνέχεια στο έργο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρέλειψα να συμπληρώσω ότι το natura είναι καταπληκτικό εργαλείο..υπολείπεται σε επιλογές ήχων και φθόγγων (έχει μονο 4 επιλογές νοτών)αλλά είναι ότι πρέπει για τις βασικές ανάγκες ενός δέκτη...με τη προυπόθεση πάντα ενός καλού ζευγαριού ακουστικών και καλής κάρτας ήχου βεβαια....το χρησιμοποιώ και εγώ σε ηχοκυμματικές συνεδρίες με πολύ θετικά σχόλια και εντυπώσεις...τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άμεσα ...αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά και με μέθοδο...αλλιώς μπορεί να έχει και αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά...όπως άλλωστε γίνεται και σε όλα όσα έχουν να κάνουν με την αρμονική λειτουργία της ύπαρξης...;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν ξερω τι να πω εχω μενει αφωνη...πραγματικα θα ηθελα να δοκιμασω μια τετοια συνεδρεια ειστε απο αθηνα; που μπορω να σας βρω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. asxoloumai kai egw me ton hxo alla oxi opws eseis. diabazontas to arthro mporw na pw oti anhsyxisa giati h douleia mou einai ixosystymata aytokinhtwn. kanw ayth ti douleia edv kai 5 xronia kai paratirw teleytaia oti den akoua kathara. psahnontaw apopse kati sxetiko me ti douleia mou epesa epanw sas. tha mporousate na me voithisete???????den thelw na koufathw!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα σας, είμαι ιδιοκτητρια ενός κέντρου ευεξίας και θα ήθελα πολύ να σας γνωρίσω απο κοντά. Με ενδιαφέρει πολύ αυτό που κάνετε και από τι βλέπω το κάνετε με θέρμη και αφοσίωση και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας σε ότι κάνουμε. Θα ήθελα πραγματικά να δοκιμάσω το ηχομασάζ και ειδικά αυτό στη πισίνα.Υπάρχει κάποιο μαιλ επικοινωνίας; Σίγουρα θα υπάρχει αλλά είμαι λιγο άσχετη με το ίντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΙΡΝΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΦΑΝ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ.
    ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΑΙΛ ΜΕ ΤΑΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ .ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @μαρι κόντη: στείλτε μου ένα τηλέφωνο και ένα μαιλ επικοινωνίας.Η Αθήνα είναι εφικτός τόπος συνάντησης.

    @thanos petroulias: θα σας συμβούλευα πρώτα από όλα να επισκεφτείτε έναν ειδικό για τη περίπτωσή σας γιατρό.Εκεί που εγώ μπορώ να σας βοηθήσω για την ώρα είναι στο άγχος που έχετε για τη δυσλειτουργία της ακοής σας.Το ηχομασάζ θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε... Αυτό που μπορώ να πώ χωρίς να ξέρω τη διάρκεια που τίθετε τα αυτιά σας σε "σκληρές συχνότητες" είναι ότι πρέπει να δοκιμάσετε για λίγο την πολύτιμη ησυχία της σιωπής...να δώσετε "ρεπό " στα αυτιά σας. :-)

    @Ανώνυμος: Αγαπητή ανώνυμη, χαίρομαι ιδιαίτερα που αναγνωρίσατε τη θέρμη και την αφοσίωση στις λέξεις μου...Ευχαρίστως να σας "συστήσω" στην ευεργετική δράση της δόνησης...

    @ ΦΩΤΗΣ ΑΡΤΙΣΤΑΣ: μου δίνει χαρά να μοιράζομαι όσα εγώ ανακαλύπτω από κάποιους άλλους και γίνομαι μέρος μιας αλυσίδας θετικής σκέψης και σκοπού....Δεν έχουν αξία αν τα κρατώ για μένα.Έλαβα το μαιλ σου και σου απάντησα.

    η επικοινωνία μαζί μου γίνεται μέσω ηλεκτρονικής διεύθυνσης :

    ixotherapeia-ixomassage@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. piga se otorynolarygologo kai plirosa 65 euro gia na mou pei akrivws auto pou mou eipate kai na mou dwsei kati pafsipona gia tous ponokefalous!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    de lew edaksi eprpepe na paw kai kala na pa8w!!!
    sas exw steilei mail me leptomereies kai ta stoiheia mou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @thanos petroulias: κατανοώ τον εκνευρισμό σας αλλά καλό είναι, ξέροντας τις αδυναμίες μας και τα προβλήματα του οργανισμού μας να έχουμε ένα γιατρό εμπιστοσύνης τον οποίο και να συμβουλευόμαστε όταν έχουμε κάποιο σύμπτωμα-πρόβλημα. Εγώ δεν έιμαι γιατρός, απλώς χρησιμοποίησα την απλή λογική για αυτό που σας συνέβει.Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να κάνω κάποια διάγνωση για την αιτία του προβλήματός σας.Εφόσον κάνετε όπως σας συνέστησε ο γιατρός σας τις απαιτούμενες εξετάσεις τότε μόνο θα μάθετε αν έχετε πάθει κάποια σοβαρή ζημιά στο τύμπανό σας. Στο μόνο που εγώ μπορώ να σας βοηθήσω είναι στη χαλάρωση μέσω της δόνησης του ήχου και στην ευεγερτική δράση της παθητικής ή και ενεργητικής μουσικής, για τις οποίες θα αναπτύξω σε επόμενο άρθρο.Η χαλάρωση θα αποβάλλει από μέσα σας το άγχος που λειτουργεί σαν τοξίνη του νου, μπλοκάρίζοντας τη καθαρή σκέψη και τη σωστή λήψη αποφάσεων (δημιουργώντας φόβο και ανασφάλειες).
    Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια που μου στείλατε.Εις το επανειδήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή