Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Πως επιδρά ο ήχος;

Το σώμα μας αποτελείται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό από υγρά. Τα υγρά αποδεδειγμένα, όπως θα παρακολουθήσετε και στο παρακάτω βίντεο, αλληλεπιδρούν με τους ήχους συγκεκριμένων συχνοτήτων. Πολλούς από αυτούς τους ήχους δεν τους ακούμε καν κι όμως μας επηρεάζουν. Η συνεχής έκθεση στην ηχορύπανση από τη ζωή της πόλης, τα εργοστάσια, τους αυτοκινητόδρομους, τις οικοδομές κτλ αδιαμφισβήτητα θέτει το σώμα μας σε μια διαρκή "ηχοκυματική-δόνητική φασαρία".Αυτό ξοδεύει μεγάλο ποσοστό της ενέργειάς μας με αποτέλεσμα να δημιουργεί μια ανισορροπία ,η οποία εκτονώνεται με ποικίλα συμπτώματα σε κάθε οργανισμό Έτσι είναι απόλυτα λογικό να αισθανόμαστε άτονοι, κουρασμένοι,μελαγχολικοί και κακοδιάθετοι  ...οι συνέπειες αυτού είναι να έχουμε συχνά χαμηλή απόδοση στη δουλειά, να ερχόμαστε σε συγκρούσεις με το κοινωνικό μας περιβάλλον, να αρρωσταίνουμε εύκολα και σιγά σιγά να χάνουμε την αυτοπεποίθησή και αυτοεκτίμηση μας καθώς κατηγορούμε τον εαυτό αλλά και τους γύρω μας για τη δυσάρεστη θέση την οποία βρισκόμαστε. Όλα αυτά επιβαρύνονται με τον τρόπο τον οποίο ζούμε δηλαδή την κακή διατροφή, την έλλειψη άσκησης, το κάπνισμα κτλ.
Παρακάτω δύο μικρά παραδείγματα από τα πολλά που θα βρείτε στο youtube όσον αφορά στην επίδραση διαφόρων συχνοτήτων στο υγρό στοιχείο.




Η ηχοθεραπεία και το ηχομασάζ στόχο έχουν να επαναφέρουν την ισορροπία που όλοι είχαμε κατά τη διάρκεια  της εμβρυακής ηλικίας.. http://www.youtube.com/v/DU-HIwwWBp0?version=3&autohide=1&showinfo=1&autohide=1&autoplay=1&feature=share&attribution_tag=EirnjkTqOZ_4mxqMYktsJQ